Hypnotherapie

Hypnotherapie is een kortdurende en resultaatgerichte therapie. Hypnose kan helpen bij vele lichamelijke en geestelijke klachten: depressieve gevoelens, burn-outPDSnagelbijtenangsten/fobieënslaapproblemenstress, stotteren, bedplassenpijnklachten, vermoeidheid, allergieën, of emotie eten. Hypnose is één van de succesvolste manieren om te stoppen met roken, vaak al na slechts één sessie. Maar ook wanneer je gewoon niet lekker in je vel zit, een gebrek aan zelfvertrouwen hebt of andere blokkades ervaart die je belemmeren het beste uit jezelf en het leven te halen.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een bewezen effectieve therapievorm waarbij hypnose wordt gebruikt om bepaalde klachten te behandelen. Hypnose of trance is een hele natuurlijke staat van zijn; je kunt het vergelijken met helemaal opgaan in een boek of film waarbij de omgeving en tijd een beetje langs je heen gaan. Of je hebt een eind gereden op de (snel)weg en je hebt geen idee hoeveel afslagen je gepasseerd bent.

Omdat hypnose een volledig natuurlijke toestand is, voelt therapeutische hypnose ook heel vertrouwd en prettig aan. Je bent enerzijds zeer diep ontspannen en tegelijkertijd volledig geconcentreerd. Je bent bewust wat er gebeurt en behoudt zelf de controle. Je kunt op een dieper niveau gedachten, gevoelens en gedragingen ontdekken en veranderen.

Hypnotherapie kan helpen bij diverse problemen, zoals

  • buikpijn
  • prikkelbare darmsyndroom PDS
  • diverse lichamelijke klachten
  • angst
  • slaapproblemen
  • stress-gerelateerde klachten.

 

Buikpijn of prikkelbare darm syndroom (PDS)

Naar schatting heeft 15 – 20% van de Nederlanders last van maag-darmklachten zoals prikkelbare darmsyndroom PDS, buikpijn, krampen, opgeblazen buik, diarree, of obstipatie, soms ook afwisselend. Daarnaast maagklachten, misselijkheid, moeheid, slaapproblemen, angst, problemen met plassen of lage rugpijn. Vaak is het lastig te achterhalen waar precies de oorzaak van de maag-darmklachten ligt, soms is er iets aan vooraf gegaan zoals een voedselvergiftiging, periode van stress of trauma, antibiotica of operatie. De zenuwen in de darmen blijven overgevoelig.

Darmgerichte hypnotherapie richt zich op de bron van het probleem: het behandelen van de té gevoelige zenuwen in de darm. Door diepe ontspanning, speciale oefeningen, en darmgerichte suggesties verminderen of verdwijnen pijnklachten en kan de stoelgang zich weer herstellen. Ook verminderen stress, angst en depressieve gevoelens, kun je weer beter slapen en verminderen voedsel overgevoeligheden. Deze resultaten worden door vele wetenschappelijke onderzoeken bevestigd. Hypnotherapie kan ook verlichting geven bij coeliakie, ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.  

 

De behandeling

Hypnotherapie is een kortdurende en klachtgerichte therapie vorm, en kan zowel als zelfstandige therapie worden ingezet maar ook in combinatie met andere behandelingen. Over het algemeen zijn enkele sessies afdoende.

Voor buikpijn en PDS kun je gemiddeld rekenen op 4 tot 7 behandelingen, deze worden ondersteund met oefeningen en sessies voor thuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onverklaarbare

buikklachten?

Kom langs voor een
vrijblijvende intake.

053 - 7920016 (Twente)

0544 - 793001 (Achterhoek)