Patiënteninfo

Heeft u al lange tijd buikpijnklachten hebt u geen oplossing kunnen vinden bij uw specialist? Wij bieden u specialistische buikpijnzorg. In samenwerking met verschillende disciplines gaan wij gezamenlijk op zoek naar de oplossing voor uw klachten. Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen, maak dan een afspraak op één van onze drie locaties.

                       

Werkwijze

Om een afspraak voor behandeling te kunnen maken bij de buikpijnpoli, heeft u een verwijsbrief van uw specialist nodig. U kunt dan zelf contact met ons opnemen en kunt zelf beslissen of u liever naar Haaksbergen, Zieuwent of Twello gaat. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt, dan sturen wij u via e-mail een vragenlijst toe. Om een goed beeld te kunnen vormen van uw klacht en de mogelijke oorzaken, is het van belang dat u deze goed invult. Graag ontvangen wij deze dan via e-mail van u terug.  Mocht u moeite hebben met het werken met e-mail, dan verzoeken wij u een bekende om hulp te vragen. Indien u er echt niet uitkomt, neem dan even contact met ons op.

De dag van uw eerste afspraak

Op de dag van uw eerste afspraak kunt op het afgesproken tijdstip plaatsnemen in de wachtkamer. De betreffende therapeut haalt u daar op.  U dient een legitimatiebewijs en handdoek bij u te hebben. Meer informatie over de locatie van onze poliklinieken en hoe u daar komt vindt u hier.

Het onderzoek

Na het bestuderen van uw vragenlijst zal de therapeut een uitgebreid gesprek met u voeren over uw klachten. Zo krijgt hij een goed beeld van uw buikpijnklacht en de mogelijke oorzaken hiervan. Vervolgens zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden waarbij uitgebreid gekeken wordt naar verschillende aspecten van uw lichaam.

Na het onderzoek zal de therapeut zijn bevindingen in het multidiscipliare team neerleggen en wordt er gezamelijk gekeken naar een gepast behandelplan. Er wordt met name een keus gemaakt in welk soort therapieën er nodig zijn om uw klachten te verhelpen (bijvoorbeeld een fysiotherapeut, diëtist of psycholoog). Als u het eens bent met het voorstel, dan kunnen er  afspraken worden gemaakt om uw behandelschema in te zetten.

Vergoedingen

De buikpijnpoli heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Wij voldoen aan alle gestelde eisen en werken volgens algemene richtlijnen. Het hangt van uw persoonlijke zorgverzekeringspakket af of u wel of niet verzekerd bent voor onze zorg.

Vergoeding kosten

Als u wilt weten in hoeverre de kosten van de behandeling vergoed worden, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Onverzekerde zorg

Indien u niet bent verzekerd, dan kunnen wij u natuurlijk nog steeds zorg verlenen. In dat geval dient u de nota direct na de behandeling middels pin af te rekenen aan de balie. In het tarievenoverzicht vindt u alle informatie over de kosten voor een behandeling bij de buikpijnpoli.

Tarievenoverzicht

Tarieven vanaf 1 januari 2023

Intake Buikpijnpoli (eerste keer, 60 min.)

€ 119,00 *

Osteopathie Viscerale therapie (25 min.) € 54,00 *
Intake psycholoog (60 min.) € 110,00
Psycholoog (60 min.) € 110,00
Diëtist intake (60 min.) € 60,00
Diëtist consult (30 min.) € 30,00
Oedeemtherapie (25 min.) € 54,00
Fysiotherapie (25 min.) € 43,00
Craniosacraaltherapie (25 min.)

€ 43,00

 

Hypnotherapie (60 min.) € 100,00
* = afkomstig uit alternatieve pakket

 

Intake

De intake bestaat uit een bespreking van de vragenlijst die u thuis al hebt ingevuld, in combinatie met een door de therapeut uitgevoerd lichamelijk onderzoek. Aan de hand van de uitkomst hiervan gaan we een plan maken waarbij meerdere soorten therapeuten betrokken kunnen worden. We maken dit plan zo dat het aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Bent u verhinderd?

Wij verzoeken u dringend behandelingen uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen. Gebeurt dat niet, dan zijn wij genoodzaakt de behandeling in rekening te brengen.

Betaalmogelijkheid
In de meeste gevallen gaat de rekening rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Mocht u niet verzekerd zijn voor de geleverde zorg, dan kunt u de rekening direct met pin betalen aan de balie van de poli.

Vergoeding
Afhankelijk van uw verzekeraar is vergoeding mogelijk. Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Let u er op dat zowel de intake als de viscerale therapie afkomstig zijn uit het alternatieve pakket. Overige behandelingen zullen uit het reguliere pakket komen.

Verwijzing
Wij behandelen uitsluitend op verwijzing. Wilt u in aanmerking komen voor onze poli? Dan dient u een verwijzing te hebben.

053 - 7920016 (Twente)

0544 - 793001 (Achterhoek)