Referentie


Mijn ervaring met de Buikpijnpoli.
(Gonda de Vries)

Ik ben naar de Buikpijnpoli verwezen door mijn gynaecoloog van het MST Enschede in verband met erge buikpijnklachten. In de afgelopen jaren ben ik verschillende keren geopereerd (eierstokken verwijderd, 2x endometriose verwijderd) en heb diverse onderzoeken gehad. Allemaal zonder echt resultaat.

Tijdens mijn intakegesprek hebben we mijn voorgeschiedenis doorgenomen en heb ik mijn klachten toegelicht. Samen met de medische gegevens, die mijn gynaecoloog heeft verstrekt, heeft het multidisciplinair team een persoonlijk behandelplan voor mij opgesteld. Twee weken later werd ik uitgenodigd voor mijn eerste behandeling.

Mijn behandeling bestaat uit een combinatie van viscerale therapie en fysiotherapie. Mijn buik en rug worden op verschillende plekken “gemasseerd”. Normaal gesproken is deze behandeling meestal pijnloos, maar bij mij was het in het begin erg gevoelig. Dit komt natuurlijk doordat er bij mij al jaren sprake was van ernstige pijnklachten. Dit gevoel is in de loop der tijd stukken minder geworden.
De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Al na een paar behandelingen merkte ik een aanzienlijke verbetering. Ik had inmiddels soms momenten waarop ik helemaal geen pijn meer had! Dit voelde voor mij heel onwerkelijk. Het slapen ’s nachts gaat ook steeds beter.

Ik ben heel blij dat ik de stap naar de Buikpijnpoli heb genomen. Ik ben inmiddels ongeveer 4 maanden verder en voel me stukken beter. Niet alle pijn is verdwenen en ik gebruik ook nog wel pijnstillers, maar het voelt zó veel beter nu!

Het gaat zelfs zo goed, dat we samen hebben besloten om over te gaan naar een behandeling van eens per 3 maanden.

Ik hoop dat veel meer mensen de weg naar de Buikpijnpoli zullen vinden en baat gaan hebben bij hun behandelingen.

Gonda

Mijn ervaring met de buikpijnpoli
(geschreven door Annelies)

Op 2 februari 2018 was mijn intakegesprek bij de buikpijnpoli. Ik ben hier naartoe doorverwezen door mijn endometriosespecialist uit het mst Enschede, i.v.m. erge pijnklachten (de afgelopen jaren heb ik diverse therapieën, hormonen etc. geprobeerd, zonder echt resultaat). Tijdens de intake heb ik mijn voorgeschiedenis en voornaamste klachten toegelicht. Aan de hand daarvan en de medische gegevens die de gynaecoloog heeft verstrekt, hebben ze een persoonlijk behandelplan voor mij opgesteld.

Anderhalve week later had ik mijn eerste behandeling al! Een hele verademing dat ik zo snel terecht kon.

Mijn behandeling bestaat hoofdzakelijk uit viscerale therapie. Als ik de behandeling moet omschrijven, vind ik dat het het meest lijkt op osteopathie. Mijn buik en rug worden op verschillende punten “gemasseerd”. De behandeling is niet pijnlijk en duurt 30min.

Al na een paar behandelingen merkte ik verbetering. Ik ging overdag echt wat meer ondernemen. Nu, 3 maand later, kan ik zeggen dat ik heel blij ben dat ik de stap heb genomen. Het resultaat (tot nu toe) is dat ik weer lekkere wandelingetjes kan maken, vaker een boodschap kan doen en eens wat gezelligs met vriendinnen/familie kan doen. Het is niet zo dat alle pijn opeens als “sneeuw voor de zon” is verdwenen en ik van de pijnstillers af ben, maar het heeft mijn leven echt een stuk leuker gemaakt!

Ik hoop dat nog veel meer meiden/vrouwen met endometriose baat gaan hebben bij de behandelingen van de buikpijnpoli.

053 - 7920016 (Twente)

0544 - 793001 (Achterhoek)